یک روز متفاوت با عشایر ییلاقات سهند

فرماندار میاندوآب با حضور در ییلاقات سهند، مشکلات و نیازمندیهای عشایر شهرستان میاندوآب را مورد بررسی قرار داد

فرماندار میاندوآب با حضور در ییلاقات سهند،  مشکلات و نیازمندیهای عشایر شهرستان میاندوآب را مورد بررسی قرار داد
عشایر منطقه میاندوآب که هر سال در فصول سرما به قشلاق و در فصول گرما به ارتفاعات و ییلاقات منطقه سهند کوچ می‌کنند در سال‌های اخیر برغم مشکلات فراوانی که با آن مواجه بوده‌اند اما سهم‌شان را در تولید فرآورده‌های لبنی و دامی در اقتصاد کشور را به عنوان قشر مولد جامعه حفظ کرده‌اند.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب به نقل از ایرنا؛ شهرستان میاندوآب در جنوب آذربایجان غربی با جمعیتی بیش از هشت هزار خانوار عشایری یکی از شهرهای عشایرنشین این استان است که نقش مهمی در تولید مواد لبنی و پروتئینی این منطقه دارد، از این تعداد خانوار عشایری، 500 خانوار به 2 منطقه ییلاقی «سهند مراغه و سلیم‌خان شاهیندژ» کوچ می‌کنند که سهم ییلاق سهند در استان آذربایجان شرقی 300 خانوار است.

عشایر این منطقه مشکلات بسیاری دارند اما ایل راه‌ها، دسترسی به آب آشامیدنی مناسب، دسترسی به پنل‌های خورشیدی، امکانات بهداشتی، دسترسی به برق و قوانینی که منابع طبیعی برای آنها ایجاد کرده از جمله مهمترین مشکلات و مطالبات این قشر مولد است.

برای دیدار با عشایر این شهرستان در یک شرایط متفاوت به همت اداره امور عشایر و شرکت تعاونی شهید باکری، مسوولان مرتبط 2 استان آذربایجان‌غربی و آذربایجان‌شرقی، فرماندار ویژه میاندوآب در سفری 2 روزه با حضور در ییلاقات مراغه (دامنه‌های کوه سهند) پای صحبت‌های عشایر این منطقه نشسته تا از نزدیک در جریان مشکلات، فعالیت و سختی کار این قشر پرتلاش قرار بگیرند.

پس از طی یک مسافت 2.5 ساعته خاکی، سربالایی تند به همراه تخته سنگ‌های بزرگ در مسیر (بعد از روستای کُرده‌دِه مراغه) با وجود گرمای هوا ولی کم و بیش در ارتفاعات برف هم دیده‌ می‌شود از دور کم‌کم چادرهای عشایر و گله گوسفندان نمایان شدند.

وقتی از کنار چادر عشایر عبور می‌کردیم با وجود اینکه از راه اصلی فاصله 100 تا 200 متری داشتند ولی بنا به رسم دیرینه، کودکان عشایر خود را به ماشین‌های گذری می‌رسانند و خوراکی بویژه تنقلات می‌خواستند که ما هم آنها را دست خالی باز نگردانده و مقداری کیک و بیسکویت به آنها هدیه دادیم.