سفر یکروزه معاون تعاون، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به شهرستان میاندوآب

جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان میاندوآب با حضور کبیری، معاون تعاون، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی برگزار شد

جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان میاندوآب با حضور کبیری، معاون تعاون، وزیر  تعاون کار و رفاه اجتماعی برگزار شد
معاون وزیر تعاون: فعالیت تعاونی‌ها اقتصاد مقاومتی را تقویت می‌بخشد فرماندار میاندوآب؛ با پتانسیل هایی که میاندوآب دارد توجه ویژه وزارت کار، تعاون و رفاه را برای اشتغالزایی و رونق اقتصاد در منطقه را می طلبد

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب؛ حسام شیرازه محبت در جلسه کار گروه اشتغال میاندوآب که به ریاست معاون وزیر کار، تعاون و رفاه برگزار شد گفت: بازارهای منطقه ای ما تامین کننده کالاهای اکثر شهرستان های همجوار حتی برخی شهرهای مرزی هم به واسطه موقعیت جغرافیایی هستند و این یک پتانسیل عظیم است و لازم است در این زمینه سرمایه گذاری های لازم انجام شود

وی افزود: میاندوآب چهارمین جلگه کشور و قطب نهال ایران است و این به معنای وجود پتانسیل بزرگ برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تولیدی است، وجود معادن بسیار و شهرک صنعتی فعال نیز از دیگر حسن های این شهرستان است و همچنین وجود تعاونی هایی که در صورت حمایت های وزارت کار و تعاون می توانند هم از نظر اقتصادی و هم اشتغال زایی تحول در منطقه ایجاد کنند.

 فرماندار میاندوآب تصریح کرد با وجود پتروشیمی لزوم ورود تعاونی ها برای سرمایه گذاری در احداث صنایع پایین دست پتروشیمی بیشتر احساس می شود و در صورت حمایت از این تعاونی ها می‌توانند اشتغالزایی خوبی هم در این منطقه داشته باشند، همچنین لازم است برای کمک به تعاونی های روستایی شرایط استفاده از اعتبارات صندوق کارآفرینی امید تسهیل گردد.

فعالیت تعاونی‌ها اقتصاد مقاومتی را تقویت می‌بخشد

 

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه توسعه تعاونی‌ها فعالیت‌های مربوط به اقتصاد مقاومتی را تقویت می‌بخشد، گفت: تعاونی‌ها می‌توانند با جذب سرمایه‌های خرد محلی آن را به ارزش افزوده تبدیل کرده و به رشد اقتصادی کشور کمک کنند.
محمدجعفر کبیری روز یکشنبه در کارگروه سرمایه‌گذاری و اشتغال میاندوآب‌ و‌ همچنین بررسی مشکلات تعاونی‌های مشکل‌دار این شهرستان، با بیان اینکه نقدینگی در جامعه به هر مسیری سوق یابد، تبعات جبران‌ناپذیری مانند گرانی و تورم بوجود می‌آورد، اظهار داشت: این روند هم هیچ ارزش افزوده‌ای نداشته و نقشی هم در اقتصاد و اشتغال‌زایی ندارد.
وی با بیان اینکه با فعال کردن و تقویت تعاونی‌ها این مشکل مهار می‌شود، افزود: میاندوآب هم ظرفیت‌های بسیار خوبی در تولیدات و خدمات کشاورزی دارد و باید براساس شناخت مزیت رقابتی و موقعیت جغرافیایی این شهرستان، این ظرفیت‌ها را به الگویی برای توسعه تعاونی‌ها در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه منابع اعتباری دولت محدود است، گفت: میاندوآب‌ همچنین با ظرفیت‌های موجود و‌ با توجه به موقعیت جغرافیایی این شهرستان می‌تواند منبع درآمد و هم محل مناسبی برای توسعه و رشد اقتصادی باشد.
وی اضافه کرد: در بحث فعالیت‌های تعاونی در کشور یکی از مشکلاتی که وجود دارد عدم مشارکت پذیری است، به طوری که فقر فرهنگی در این راستا دخیل است و در وهله اول باید با فرهنگ‌سازی و ارتقای روحیه مشارکت تعاونی‌ها را تقویت کرد.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این در حالیست که در کشورهای توسعه یافته که ادعاهای ایدئولوژیک ایران را هم ندارند و شاید از فرهنگ غنی ما در حوزه دینی عقب هستند، در امر تعاون پیشگام هستند به طوری که در یکی از این کشورها تعاونی‌ها بیش از ۱۵.۳ اقتصاد آن کشور را تشکیل می‌دهند.
کبیری با بیان اینکه در ایران با اینکه بیش از ۹۴ هزار تعاونی فعالیت دارند اما درآمد آنها کمتر از ۱۰ درصد است، اظهار داشت: همچنین بزرگترین شرکت‌های بیمه‌ای و سلامت در اروپا از تعاونی‌ها هستند و درآمد آنها بیش از ۲ برابر بودجه بهداشت ایران است و این‌ها حاکی از شناخت ظرفیت تعاونی ها در دنیاست.
وی اضافه کرد: تیمی در ستاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری معاونت امور تعاون، بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌ای تشکیل یافته و به همین خاطر از همکارانم در استان آذربایجان‌غربی می‌خواهم با هماهنگی همدیگر در اولین گام به تشکیل تعاونی توسعه عمران شهرستان اقدام کنند.
وی افزود: در گام بعدی برای تامین منابع مالی آن از طریق سرمایه های خرد محلی که یک فرایند نوینی است اقدام کرده و سپس با انتخاب یک طرح، همین اعضای تعاونی توسعه عمران سرمایه‌گذاری کنند.
وی ادامه داد: صندوق ضمانت توسعه تعاون تا ۲ سال پس از بهره‌برداری از آن طرح اصل سرمایه را که آورده مردم است را تضمین می‌کند که نمونه این طرح تاکنون اجرا نشده است، چون فرآیند تسهیلات بانکی در چهارچوب قانون براساس دستورالعمل های بانک مرکزی اجرا می‌شود ولی این روش، گامی برای توسعه است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه تعاونی توسعه عمران می‌تواند محور توسعه شهرستان‌ها شود، گفت: قانونگذار هم برای جلوگیری از رانت در اجرای برخی طرح ها به دولت اختیارات داده که آن را به تعاونی‌های عمران توسعه شهرستان‌ها واگذار کند.
وی با بیان اینکه باید حداقل نیم درصد جمعیت شهرستان‌ها عضو این تعاونی‌ها باشند، اظهار داشت: در حمایت‌های عام و خاص بانک توسعه تعاون با رویکردی که مدیریت جدید این بانک در استان دارد، تعاونی‌ها جان تازه‌ای گرفته‌اند و برنامه‌های مختلفی نیز در دستور کار قرار دارند که اجرایی می‌شود.
کبیری با اشاره به حمایت‌های اعتباری از برخی از تعاونی‌ها افزود: برای تعاونی‌های دانش‌بنیان، جوانان، زنان، توان‌یابان خط اعتباری با نرخ ترجیحی داریم و هرچند اکنون منابع آن محدود بوده ولی تا پایان سال می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.وی با بیان اینکه تعاونی‌ها به صورت عام می‌توانند از محل ماده ۵۲ از تسهیلات با نرخ ترجیحی استفاده کنند، اظهار داشت: مسوولان بانک توسعه تعاون در صورت درخواست تسهیلات از سوی تعاونی‌ها، اگر از منابع داخلی بانک با نرخ مصوب شورای پول اختصاص دهند از تعاونی‌ها گردش حساب درخواست نکنند ولی در آینده حساب آن شرکت‌ها در صورتی که تعاونی‌ها باشند به بانک آن انتقال یابد.
وی اضافه کرد: همچنین تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد هم به صورت تکمیلی برای واحد‌هایی موفقی که درصدد توسعه هستند، با توجه به تورم موجود نرخ ترجیحی محسوب شود