پیش بینی تولید بیش از 93 هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: پیش بینی می شود امسال بالغ بر 93 هزار تن گندم در شهرستان میاندوآب تولید شود
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: پیش بینی می شود امسال بالغ بر 93 هزار تن گندم در شهرستان میاندوآب تولید شود.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب، رضا مقدم در بازدید از مزارع گندم این شهرستان اظهار داشت: گندم بعنوان یک محصول استراتژیک، عمدترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که امسال بیش از 18 هزار و 619 هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت این محصول رفته است و پیش بینی می شود بیش از 93 هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.
وی افزود: در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح 40 تن بذر مادری و 10 تن بذر پرورشی گندم جهت کشت در بین کشاورزان پیشرو شهرستان میاندوآب توزیع شده و با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی 174 هکتار از مزارع گندم به کشت بذر مادری و 26 هکتار نیز به کشت بذر پرورشی اختصاص یافته است. در همین راستا، 942 تن بذر گواهی شده گندم در بین زارعین این شهرستان توزیع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب یادآور شد: در راستای بهبود تغذیه محصول گندم، تاکنون بالغ بر 2 هزار و 875 تن انواع کودهای شیمیایی یارانه دار در بین گندمکاران این شهرستان توزیع شده است. همچنین از محل اعتبارات طرح خوداتکایی گندم بالغ بر یک هزار و 550 لیتر کود ریز مغذی به صورت رایگان در راستای افزایش کیفیت محصول تولیدی در بین زارعین منطقه توزیع شده است.
مقدم اذعان داشت: در راستای کنترل عوامل خسارتزا و تولید محصول سالم، با صدور اطلاعیههای پیش آگاهی و اطلاع رسانی گسترده در سطح روستاها و فضای مجازی، تاکنون در 15 هزار و 360 هکتار از مزارع گندم با علفهای هرز پهن برگ و کشیده برگ و در 4 هزار و 551 هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.
وی از اجرای طرح تحقیقاتی دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم در شهرستان میاندوآب خبر داد و گفت: این طرح در حوزه مرکز جهاد کشاورزی مکریان شمالی این شهرستان با مشارکت 25 کشاورز پیرامونی در مجموع به مساحت 96 هکتار و یک کشاورز با مزرعه محوری به مساحت 3 هکتار در حال اجرا است. در این طرح کشت گندم روی پشته ها انجام گرفته و بمنظور کاهش مصرف آب، مزرعه به نوار آبیاری تیپ مجهز شده است.
مقدم هدف از اجرای طرح را "افزایش میزان تولید گندم در واحد سطح، کاهش خلاء عملکرد در مزارع گندم، شناسایی و تعیین مهم ترین عوامل محدود کننده پتانسیل عملکرد گندم در منطقه و افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری های جدید در میان گندمکاران" برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: دشت میاندوآب با دارا بودن 45 هزار هکتار اراضی قابل کشت، 26 هزار بهره بردار بخش کشاورزی، وجود منابع خاک حاصلخیز، اقلیم مناسب و سازگار و تولید سالانه بیش از 874 هزار تن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی استان محسوب می شود.
وی افزود: بخش عمده تولیدات شهرستان مربوط به محصولات زراعی است و در سال زراعی 1402-1401، در مجموع 633 هزار تن انواع محصولات زراعی در شهرستان میاندوآب تولید شد.