پروژه مزرعه پرورش آرتمیا در میاندوآب افتتاح شد

پروژه مزرعه پرورش آرتمیا در استخرهای خاکی مجتمع شیلات "دشت فسندوز" میاندوآب با حضور وزیر جهادکشاورزی و استاندار آذربایجان‌غربی بصورت ویدئو کنفرانسی افتتاح شد

پروژه مزرعه پرورش آرتمیا در استخرهای خاکی مجتمع شیلات "دشت فسندوز" میاندوآب با حضور وزیر جهادکشاورزی و  استاندار آذربایجان‌غربی بصورت ویدئو کنفرانسی  افتتاح شد

پروژه مزرعه پرورش آرتمیا در استخرهای خاکی مجتمع شیلات "دشت فسندوز" میاندوآب با حضور وزیر جهادکشاورزی و  استاندار آذربایجان‌غربی بصورت ویدئو کنفرانسی بطور همزمان با سایر پروژه‌های بخش کشاورزی استان افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب؛ در آیین افتتاح این طرح که مدیرکل‌ شیلات و آبزیان استان آذربایجان غربی و فرماندار میاندوآب و‌ مسوولان جهاد کشاورزی این شهرستان حضور داشتند، مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی اظهار داشت: آبزی پروری در استان به واسطه وجود پتانسیل‌های آبی و خاکی فراوان رشد و توسعه چشم گیری یافته و تنوع پتانسیل ها موجب شده آبزی پروری نیز در استان از تنوع بسیار بالایی برخوردار شود.

محمدباقر قریشی افزود: بیش از ۴۲۰ مرکز و مزرعه تکثیر و پرورش انواع آبزیان اعم از ماهیان سردابی، گرمابی، زینتی، زالو، ماهیان خاویاری، ریز جلبک ها در این استان فعال بوده و سالانه بیش از ۱۶ هزار تن انواع آبزیان در استان تولید و به بازار های داخلی و خارج کشور صادر می‌شود.
وی ادمه داد: آبزیان ارزشمندی همچون شاه میگوی دراز آب شیرین سد ارس و آرتمیای دریاچه ارومیه مختص آذربایجان غربی بوده و دارای ارزش جهانی هستند.
مدیرکل شیلات و آبزیان آذربایجان غربی اظهار کرد: این استان با تولید بیش از ۶ هزار و  ۵۰۰ تن انواع آبزیان در منابع آب‌های داخلی بین استان‌های غیر ساحلی مقام اول را  به خود اختصاص داده است.
قریشی افزود: مزرعه پرورش آرتمیا در دشت فسندوز میاندوآب در سطح ۲۵ هکتار و مساحت مفید ۱۸ هکتار با هدف تولید ۱.۸ تن سیست آرتمیا و ۱۸ تن بیومس آرتمیا اجرا و با بهره برداری از این پروژه برای ۱۸ نفر بصورت مستقیم اشتغال زایی می شود که هر کیلوگرم سیست آرتمیا ۵۰ الی ۱۰۰ دلار و هر کیلو بیومس آرتمیا ۳۰ الی ۵۰ هزار تومان ارزش دارد.
وی بیان کرد: این پروژه از طریق ماده ۲۷ و به روش BOT  به سرمایه گذار واگذار شده و برای احداث آن ۳۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
این مزرعه یکی از واحد های مجتمع ۲ هزار هکتاری پرورش آرتمیای دشت فسندوز میاندوآب بوده که از این پس بحث پرورش آرتمیا در استخر های خاکی عملا وارد فاز اجرا شده و امید است با شروع فصل جدید پرورش یعنی اول اسفند ماه سال جاری، سطح مزارع  پرورشی به ۲۰۰ هکتار برسد.