کاهش بیش از 40 درصدی حقابه بخش کشاورزی شهرستان میاندوآب باید مورد بازنگری قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب؛ معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی همراه با مدیر کل شبکه های آبیاری و زهکشی و مجری طرح رودخانه های مرزی استان در وزارت متبوعه، بهمراه مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی و کارشناس ناظر عالی دشت زرینه سازمان، معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار، معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب و جمعی از مسئولین، امروز بیست و دوم اردیبهشت ماه، از ایستگاه پمپاژ روستای ولی آباد (پروژه واحد عمرانی یک_قطعه 3_1 z) بازدید کرد.
در این بازدید مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب با اشاره مصوبات سفر مقام عالی استان به شهرستان، در حوزه آب و خاک، بر پیگیری عملیاتی شدن این مصوبات از سوی مسئولین و دستگاههای ذیربط تاکید کرد.
علی دیانتی گفت: بیش از 65 هزار هکتار اراضی قابل کشت پایاب سد نوروزلوی میاندوآب، به دلیل محدودیت های ستاد احیا دریاچه ارومیه و کاهش بیش از 40 درصدی حقابه کشاورزی، از نظر تأمین آب در مضیقه اند و از سویی تخصیص اعتبار لازم برای توسعه و اصلاح زیرساختها، بر اساس تعهدات ستاد احیای دریاچه ارومیه، همسو با کاهش میزان حقابه نبوده است.
دیانتی خاطر نشان کرد: از 715 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز شهرستان های پایاب سد شهید کاظمی بوکان، مقداری از آب های زیرزمینی استحصال می گردد و براساس مبنای ابلاغی در سال 92 و کاهش 8 درصدی سالانه، در سال جاری برطبق منابع و مصارف، تنها 235 میلیون مترمکعب آب از محل تحویل سد شهید کاظمی در نظر گرفته شده است که با طی مسافت 80 کیلومتری و هدر رفت ها در مسیر، کمتر از 60 درصد آن به شهرستانهای پایاب می رسد.
وی خواستار بازنگری مسئولین استانی و کشوی درخصوص افزایش میزان حقابه تخصیصی و تحویل آن از بند انحرافی سد نوروزلو شد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار داشت: در سطح شهرستان در راستای پایداری تولید، ایجاد امنیت غذایی و اشتغالزایی، در حوزه آب و خاک، طرح های متعددی از جمله اجرای سیستم های نوین آبیاری در بیش از 9 هزار هکتار از اراضی، خطوط انتقال آب با لوله بخصوص در اراضی پایین دست، پوشش بتنی و لایروبی انهار عمومی، کشت نشائی، تغییر الگوی کشت یا ترکیب کشت و استفاده از تکنولوژی های بروز و کاربردی اجرایی شده است.
در ادامه معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی نیز خواستار برنامه ریزی های کلی در سطح دشت زرینه رود، به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری از جمله؛ آموزش و ترویج و ارتقاء ضریب دانش در داخل مزرعه با هدف استفاده بهینه از آب شد.
عباسی خاطر نشان کرد: موضوع حقابه و کاهش آن بدنبال برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه، می بایست با طرح در کارگروه ماده 11 پیگیری و تعیین تکلیف گردد که این امر باید براساس قوانین، دستورالعمل ها و برنامه های ششم و قانون بهره وری آب کشاورزی در توزیع عادلانه آب باشد که در این قوانین بر تحویل حجمی آب در ابتدای شبکه فرعی اشاره شده است؛ بنابراین پیگیری ها و اقدامات باید با تبعیت از این قوانین انجام و پرداختن به سوابق موضوع جهت بازنگری در میزان حقابه در الویت برنامه ها قرار گیرد.
وی با اشاره بر ضرورت تشکیل نظام بهره برداری در جهت حفظ، نگهداری و بهره برداری بهینه از پروژههای عمرانی آب و خاک، بر فعالیت مستمر و بیش از پیش این نظام تاکید کرد و خواستار اهتمام جدی مسئولین در راستای تامین آب دائم برای بهره برداری از طرح های عمرانی شد.