اولین جلسه شورای مهارت شهرستان میاندوآب برگزار شد

اولین جلسه شورای مهارت شهرستان میاندوآب به ریاست فرماندار و با حضور مدیرکل سازمان فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی برگزار شد

اولین جلسه شورای مهارت شهرستان میاندوآب به ریاست فرماندار و با حضور مدیرکل سازمان فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی برگزار شد
فرماندار میاندوآب: مهارت آموزی با توجه به ظرفیت و امکانات موجود مناطق صورت پذیرد، نباید بدنبال افزایش کمیت بود در دنیای امروز کیفیت مشاغل و سازگاری مهارت های شغلی با محل زندگی نقش اساسی در اقتصاد و معیشت دارد

 

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب؛ شیرازه محبت، فرماندار ویژه شهرستان میاندوآب در اولین جلسه شورای مهارت شهرستان میاندوآب که با حضور مدیرکل سازمان فنی و حرفه ای آذربایجان غربی برگزار شد با اشاره به بحث بومی سازی مهارت آموزی گفت: با نیاز سنجی مناسب و اینکه چه مهارتهایی در چه شهرهایی پاسخگوی نیاز نیروی کار خواهد بود می توان گامی اساسی در زمینه اشتغال و کسب درآمد پایدار برداشت.

وی ارتباط گیری مناسب و تقویت علمی و عملی را لازمه اقتصاد خوب عنوان کرد و افزود: مهارت آموزی تنها نباید معطوف به صنعت و تولید باشد، ظرفیت های گردشگری و طبیعت بکر میاندوآب بدلیل نبود نیروی متخصص در بحث پذیرش و جذب گردشگر مغفول مانده است، معادن سنگ های زینتی بخش باروق نیز که می تواند منبع درآمد و نقطه اوج اقتصاد منطقه باشد به علت عدم وجود نیروی آشنا به کار با سنگ های زینتی اقدامی صورت نگرفته است.

فرماندار میاندوآب افزود: فرهنگ اشتغال نباید در پشت میز نشینی خلاصه شود، باید به این باور رسید که پیشرفت زیادی با مهارت آموزی نسبت به شغل کارمندی خواهد بود و لازمه این امر معرفی جوانان و تولید کنندگان موفقی است که با مهارت خود به اهداف عالیه دست یافته اند.

وی در ادامه با تبریک ایجاد کارگاه آموزش تعمیرات تراکتور در میاندواب به عنوان تنها مرکز کشور اظهار امیدواری کرد تا با آغاز بکار شورای مهارت و اجرای اقدامات موثر در حمایت مالی از مهارت آموزان بازار کار و چرخه اقتصاد رونق یابد.

 

هشت طرح آموزش مهارتی طی دهه فجر در استان به بهره‌برداری می‌رسد که ۲ مورد از این طرح‌ها در میاندوآب است‌

 

مدیرکل سازمان فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی:هشت طرح آموزش مهارتی طی دهه فجر در استان به بهره‌برداری می‌رسد که ۲ مورد از این طرح‌ها در میاندوآب است‌


سلیم عباسی، با اشاره به اینکه توسعه آموزشگاه‌های آزاد به صورت کمی و کیفی در استان در دستور کار قرار دارد، افزود: در چند سال گذشته، نام سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری با محوریت اقتصاد نامگذاری شده که امسال نیز بنام سال جهش تولید نام گرفته است، که این مهم با محوریت انسان توانمند قابل تحقق است و در این زمینه ثابت شد که انسان‌های توانمند کارهای بزرگی را انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه توانمندسازی انسان در سازمان‌های متولی آموزش رقم می‌خورد، افزود: در زمان شیوع کرونا مشکلی که در کشور وجود داشت، کمبود ماسک بود که آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای زیر نظر سازمان به این قضیه ورود پیدا کرده و به سرعت این معضل در کشور برطرف شد.

وی اضافه کرد: در آذربایجان غربی میزان تولید  روزانه ماسک به یک میلیون عدد رسید و این در حالیست که در اوایل روزانه ۲۰، ۳۰ و ۱۰۰ هزار عدد ماسک تولید می‌شد.
سلیم عباسی گفت: ابتدا ماسک در کارگاه‌های خیاطی‌ تولید می‌شد و سپس به صورت مکانیزه تولید شد که این ناشی از توانمندی افراد بود.
وی با اشاره به اهمیت و توانمندی نیروی انسانی، بیان کرد: ۲ هدف مهم در شورای مهارت دنبال می‌شود که مرحله اول ترویج فرهنگ مهارت است که با توجه به اینکه راهکار توسعه صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات نیروی انسانی ماهر است و ترویج فرهنگ مهارت نیز در آینده فرزندان ما می‌توانند به وسیله مهارت به اشتغال رسیده و در تولید و صنعت فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه مهارت مانع سوق یافتن جوانان به مدرک گرایی می‌شود، گفت: با برگزاری یک دوره جوشکاری و دوره تکمیلی آن می‌توان یک نفر را در سه ماه که بتواند از فرصت‌های شغلی در بازار استفاده کند پرورش می‌دهیم.
عباسی با بیان اینکه ۶ هزار استاندارد شغلی باید به آن اضافه شود، اظهار داشت: ۶ هزار استاندارد شغلی برابر است با استانداردهای جهانی کار که گنجینه عظیمی برای سازمان فنی و حرفه‌ای است در راستای آن فعالیت می‌کند.
وی ادامه داد: هماهنگی و جلوگیری از موازی کاری یکی دیگر از سیاست‌های شورای مهارت است که سازمان‌های زیاد دولتی در راستای آموزش مهارت به هر عنوانی با کیفیت‌ها و استانداردهای مختلف فعالیت می‌کنند که وظیفه شورای مهارت هماهنگی و جمع‌بندی و جلوگیری از این موازی کاری ها و آوردن هر گونه مهارت آموزشی زیر ریل استاندارد و نظام بین‌المللی است.
عباسی افزود: فردی که آموزش لازم را گذرانیده باید بتواند به راحتی در بازار کار حرفی برای گفتن داشته باشد و انتظار ما این است که با هماهنگی دستگاه‌های مختلف در شهرستان‌ها هر نهادی که آموزش مهارت را برگزار می‌کند استاندارد باشد و گواهینامه معتبر به کارآموز بدهد.
وی با اشاره به وجود زیر ساخت های لازم در سازمان فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: آمادگی لازم برای همکاری مشترک با سایر نهادها از جمله جهاد کشاورزی برای توانمندسازی روستاییان با استفاده از کارشناسان و استادان کشاورزی را داریم و همچنین با اداره‌های صنعت و معدن و دانشگاه‌ها این آمادگی را داریم به طوری که با برگزاری دوره‌های کوتاه مدت در دانشگاه‌ها می‌توان به بازده رسید.
وی بابیان اینکه از این پس برگزاری دوره‌های براساس نیازسنجی خواهد بود، گفت: این مهم اکنون از روستاها شروع شده و در بخش کشاورزی نیازسنجی‌ها انجام گرفته و در بخش صنعت و معدن نیز در حال نیازسنجی هستیم و با توجه به تدوین سند آمایش استان و توسعه مهارتی آن،  درصورت ابلاغ نقشه راه خوبی برای توسعه خواهد بود.
وی با بیان اینکه آذربایجان‌غربی از یک سو قطب کشاورزی و دارای محصولات استراتژیکی است، گفت: معادن زیادی در استان وجود دارد و در معدن آق‌دره تفاهم نامه داریم که در جوار معدن کارگاه راه‌اندازی کنیم تا جوانان به عنوان طلای اصلی توانمند باشند.
وی با بیان اینکه پتانسیل و دیدگاه مثبتی از مجموعه مدیریتی شهرستان میاندوآب نسبت به این مهم وجود دارد، افزود: امسال در کارگاه های ثابت در پادگان‌های استان ۷۱ دوره با آموزش برای یک‌هزار و ۱۱۵ سرباز،چ و در پادگان محیط کار واقعی ۲۵۶ دوره برگزار شد که ۶۴۳ سرباز آموزش های لازم را فرا گرفتند.
وی با بیان اینکه آموزش در پادگان‌ها از سال ۱۳۹۷ با تاکید مقام معظم رهبری به عنوان یک ضرورت و الزام در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: این مهم با عنوان هر سرباز یک مهارت اجرا می‌شود تا هر سربازی پس از پایان دوره خدمت با داشتن مهارت کافی بتوانند شغلی را انتخاب کنند.
وی اضافه کرد: در سکونتگاه های غیررسمی نیز با توجه به مشکلات موجود در این مناطق دوره‌های مهارت آموزی برای زنان بدسرپرست و سرپرست در جهت تحقق مشاغل خانگی و تحول اقتصادی برگزار می‌شود.