اولین جلسه شورای اداری بخش باروق به ریاست فرماندار میاندوآب برگزار شد

اولین جلسه شورای اداری بخش باروق به ریاست فرماندار میاندوآب برگزار شد
💢 شیرازه محبت، سرپرست فرمانداری میاندوآب: گردشگری پتانسیلی بالقوه برای توسعه بخش "باروق" میاندوآب است/ تأسیس شهرک صنعتی فراوری سنگ در بخش باروق به لحاظ وجود معادن گرانیت، سیلیس و مرمر یکی از نیازهای اساسی است، راه‌اندازی این شهرک در ایجاد اشتغال‌ و سودآوری حاصل از فرآوری سنگ‌های استخراج شده، نقش مهمی ایفا خواهد کرد/ تغییر الگوی کشت در این بخش بسیار حایز اهمیت است و باید کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم و با راندمان تولید و پرفروش مثل انگور در دستور کار قرار گیرد

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب؛ حسام شیرازه‌محبت در اولین جلسه شورای اداری بخش باروق میاندوآب‌ اظهار داشت: بیشتر روستاهای این بخش به لحاظ قرار گرفتن در مناطق کوهستانی و همچنین از نظر بافتی که دارند، بهترین مکان برای توسعه صنعت بوم‌گردی است.

وی با اشاره به اینکه برای تحقق این مهم برنامه‌هایی در دست اجراست، افزود: برگزاری تور عکاسی با موضوع گردشگری شهرستان و به ویژه بخش باروق با هماهنگی اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی و با دعوت از عکاسان مطرح را پیگیر هستیم تا زمینه برای تبدیل این بخش به قطب گردشگری با شناساندن آن فراهم شود.

سرپرست فرمانداری میاندوآب ادامه داد: همچنین آثار مستندساز میاندوآبی که حاصل زحمات چند ساله وی است، از شبکه‌های مختلف تلویزیونی پخش شده و از این پس نیز دوباره پخش آنها را که جاذبه‌ها و آثار طبیعی باروق در آن گنجانده شده را پیگیری خواهم کرد.

وی بیان کرد: طبیعت این بخش که پذیرای گردشگران زیادی است می‌توان با احداث سرویس بهداشتی، محل نشیمن (آلاچیق) و اخذ عوارض، ضمن ارایه خدمات به گردشگران، به محل درآمد پایدار تبدیل شود.

شیرازه‌محبت با بیان طرح توجه به بوم‌گردی به عنوان یکی از بهترین ظرفیت‌ها برای توسعه گردشگری است، گفت: توسعه زیرساخت‌ها در نقاط روستایی به مهاجرت معکوس منجر می‌شود و مشابه آن در یکی از روستاهای بخش انزل ارومیه اجرا شده که تعدادهای خانوارهای آن روستا از چهار خانوار به ۳۵ خانوار افزایش یافته و طرح‌هایی مثل بوم‌گردی در آن در حال اجراست و در بخش باروق هم که بازدیدی از روستاها داشتم، طبیعتی بکر و زیبا برای اجرای طرح‌های گردشگری ظرفیت بالقوه‌ای است.

سرپرست فرمانداری میاندوآب در ادامه گفت: امسال برای احداث مجتمع اداری شهر باروق به منظور تجمیع تمامی اداره‌های شهرستان در آن اعتبار در نظر گرفته شده و از اداره کل راه و شهرسازی استان نیز خواسته‌ایم که این پروژه را به یک پیمانکار قوی واگذار کند تا در روند ساخت آن تسریع شود.

وی افزود: اداره‌هایی که در این زمین و مکان به آنها داده شده ولی خدمات ارایه نمی‌دهند باید پیگیری شود.

وی همچنین با اشاره محدودیت‌های اعتباری در اجرای برخی طرح‌های عمرانی در روستاها گفت: نهادهای دولتی به علت تحریم‌های اقتصادی و کاهش فروش نفت با مشکلات مالی مواجه هستند و در این باره بهترین راهکار مشارکت مردم و استفاده مناسب از داشته‌های موجود است و باید با مدیریت بدون پول کارها را پیش برد.

سرپرست فرمانداری میاندوآب همچنین با اشاره به وضعیت نامناسب راه‌های روستایی در بخش باروق گفت: بزودی مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان را برای بازدید از وضعیت راه‌ها به شهرستان دعوت می‌کنم تا با لحاظ و تخصیص اعتبار لازم راه‌های روستایی این بخش بهسازی شود.

وی با بیان اینکه تأسیس شهرک سنگ در این بخش به لحاظ وجود معادن گرانیت، سیلیس و مرمر یکی از نیازهای اساسی است، گفت: همچنین به لحاظ واقع شدن محور سرچم در بخش باروق، راه‌اندازی این شهرک در ایجاد اشتغال‌ و سودآوری حاصل از فرآوری سنگ‌های استخراج شده، نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

وی با اشاره به بازدید چند روز پیش مدیر کل راه و شهرسازی استان و نماینده شهرستان از روند عملیات اجرایی محور سرچم گفت: در ۱۰ کیلومتر باقیمانده از این باید در ۶ محل ابنیه ساخته می‌شد که چهار مورد آن به اتمام رسیده و یکی نیمه‌کاره و یکی هم ساخته می‌شود ولی براساس قول مدیرکل راه ‌و شهرسازی استان تا پایان امسال تردد اولیه از این محور برقرار می‌شود.

شیرازه‌محبت با اشاره به ظرفیت‌های بخش باروق در امر کشاورزی اظهار داشت: تغییر الگوی کشت در این بخش بسیار حایز اهمیت است و باید کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم و با راندمان تولید و پرفروش مثل انگور در دستور کار قرار گیرد و این مهم نیز با ترویج و آموزش و فرهنگ سازی امکان‌پذیر است.

وی با بیان اینکه شورای بخش، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر باروق با دعوت از مسوولان شهرستان و با تعامل مسایل خود را مطرح و پیگیری کنند، اظهار داشت: در بحث فروش محصولات کشاورزی به ویژه میوه که در بخش باروق با تولید انبوه مواجه است، شهرداری این شهر در محدوده محور سرچم مکانی را به عنوان میدان میوه و تره بار تعیین کند که منبع درآمد پایدار برای این شهرداری خواهد بود.

وی با اشاره به موضوع پسماند شهرداری باروق گفت: شهرداری همچنین می‌تواند در محل مورد مطالعه برای دفن پسماند این شهر با رعایت تمام ضوابط بهداشتی و تعبیه باسکول و واگذاری آن به یک شرکت برای بازیافت زباله و یا به احداث کارخانه کمپوست اقدام کند که منبع درآمد یدار برای این شهرداری خواهد بود.

وی همچنین با گله‌مندی از شهرداری و شورای اسلامی شهر باروق مبنی بر اینکه انتظار داشتم در بدو ورود به شهر تصاویر شهدا یه ویژه شهدای شاخص این بخش را مشاهده کنم، افزود: شهرستان میاندوآب زادگاه شهید مهدی باکری است ولی این شهید والامقام در شهر خود و حتی استان آذربایجان غربی غریب مانده است و این در حالیست که در سالروز شهادت آن شهید بزرگوار در تهران مراسم یادبود برگزار می‌کنند

وی با بیان اینکه در نظر داریم که اسفند ماه امسال برای شهید باکری مراسم گرامیداشت یاد و خاطره آن شهید را در میاندوآب برگزار کنیم، اظهار داشت: از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر باروق نصب تصاویر شهدای شاخص که جانفشانی آنان در طول دفاع مقدس زبانزد خاص و عام است، در معابر و ورودی شهر جدی گرفته شود.

سرپرست بخشداری باروق نیز در این جلسه اظهار داشت: در بخش باروق علی رغم خدمات ارایه شده در طول عمر انقلاب اسلامی ایران توسط دولت‌های مختلف بازهم محرومیت در این بخش به ویژه در دهستان‌های آجرلوی غربی و شرقی موج می‌زند که امید است با عنایت مسوولان شاهد رفع مشکلات فوق باشیم.

ناصر سلمان‌زاده با بیان اینکه به ۳۶ روستای این بخش گازرسانی شده و به ۹ روستای دیگر در حال اجراست، افزود: این بخش یکی از مناطق گردشگرپذیر شهرستان میاندوآب است، به طوری که در روزهای منتهی به آخر هفته روستاهای کوهستانی این بخش با انواع جاذبه‌های طبیعی پذیرای گردشگران زیادی از شهرستان و همچنین شهرهای همجوار است و تمرکز به موضوع گردشگری با مطالعه در این حوزه و همچنین با جذب سرمایه‌گذاران خصوصی این بخش را می‌توان به قطب گردشگری تبدیل کرده و به توسعه و پیشرفت آن کمک کرد

سرپرست بخشداری باروق ادامه داد: باید به بهسازی راه‌های روستایی این بخش توجهی ویژه شود چرا که در برخی محورها امکان تردد با خودرو سواری نیز وجود ندارد.

وی اضافه کرد: توجه جدی به آب شرب سالم یکی از نیازهای این بخش است که در فصول گرم سال خود را بیشتر نمایان می‌کند و در برخی روستاها به رغم آبرسانی، هنوز تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب نیست.

سلمان زاده بیان کرد: ایجاد شهرک صنعتی ویژه سنگ به جهت وجود و فعالیت معادن زیاد سنگ به ویژه معادن غنی گرانیت، مرمر و سیلیس یکی از نیازهای این بخش است که ضمن جلوگیری از خام فروشی و برطرف کردن نیاز منطقه، به جهت استقرار محور سرچم در این بخش می‌تواند در توسعه و پیشرفت بخش باروق موثر واقع شود.

وی اضافه کرد: از سال‌های گذشته احداث سد بر روی ۲ رودخانه قوروچای و اجیرلی در این بخش در دستور کار قرار داشت و حتی در ردیف ملی برای آنها اعتبار در نظر گرفته شده بود که به علت شرایط دریاچه ارومیه احداث این سدها منتفی شده ولی اگر در احداث این سدها تسریع شود، علاوه‌بر برطرف کردن مشکل کمبود آب شرب در روستاها، در تامین آب کشاورزی دشت باروق نیز نقش مهمی خواهد داشت و اگر وضعیت فعلی در حوزه کشاورزی این بخش تداوم داشته باشد، مردم با مشکل مواجه خواهند شد.

سرپرست بخشداری باروق افزود: تکمیل جاده سرچم با گذشت بیش از سه دهه از آغاز عملیات اجرایی آن، ضمن اینکه بعد مسافت تا مرکز کشور را بیش از ۲ ساعت کاهش می‌دهد در توسعه و پیشرفت شهرستان میاندوآب و این بخش به ویژه روستاهای بالادست تاثیر شگرفی خواهد داشت.

سرپرست بخشداری باروق اظهار داشت: اعتبارات دهیاری‌ها براساس سرانه جمعیت روستاها داده می‌شود و با توجه به پایین بودن آمار جمعیتی در برخی روستاها و اینکه از ۴۳ روستای دارای دهیاری، در ۴۱ روستا دهیاران به صورت پاره‌وقت فعالیت دارند، اعتبار داده شده اجازه اجرای طرح‌های عمرانی را نمی‌دهد، بنابراین نیاز است که از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دفتر امور روستاهای استانداری، اعتبار زیادی تخصیص یابد تا ضمن کمک به عمران و آبادانی در روستاها، مهاجرت معکوس نیز در روستاهای بخش شدت می‌یابد.

وی همچنین با اشاره به مشکل آنتن دهی تلفن‌ همراه در بخش باروق گفت: همچنیندر روستاهای بخش اینترنت همراه وجود ندارد و با قطع شدن جریان برق نیز، خط تلفن همراه قطع می شود.

وی افزود: دانش‌آموزان در روستاهای حیدرباغی و حاجی‌کندی و اولامچی به جهت طولانی بودن بعد مسافت با مراکز شهری در تردد با مشکل مواجه هستند ولی در روستای اولامچی یک باب مدرسه با فضای مناسب وجود دارد که اگر مقطع متوسطه در آن روستا راه‌اندازی شود مشکل تحصیل دانش‌آموزان روستاهای همجوار که یا ترک تحصیل کرده و یا خانواده هایشان به شهر مهاجرت می‌کنند حل خواهد شد.

در این جلسه همچنین حجت‌الاسلام علی محمدی‌نسب امام جماعت شهر باروق در خصوص اخلاق مدیریتی و علی جمشیدزاده نایب‌رئیس شورای اسلامی این شهر در خصوص زیرساخت‌های ورزشی، عمرانی و فرهنگی این بخش باروق به بیان مطالبی پرداختند.

بخش باروق یکی از بخش‌های چهارگانه میاندوآب با ۷۲ روستا و ۲۴ هزار نفر جمعیت در جنوب شرقی این شهرستان واقع است.