به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب؛ همزمان با هفته دولت 10طرح آبیاری نوین در شهرستان میاندوآب شامل 6پروژه ی سیستم آبیاری بارانی، 3 پروژه سیستم آبیاری کم فشار و یک پروژه آبیاری قطره ای با صرف هزینه ای بالغ بر3میلیارد و 780 میلیون ریال در 23 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان مورد بهره برداری قرار گرفت که با بهره برداری از این طرح ها زمینه اشتغالزایی برای 10 نفر به طور مستقیم فراهم شد.
در این مراسم دیانتی، مدیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: به مناسبت گرامیداشت هفته دولت بهره برداری از ۱۱ طرح اقتصادی، عمرانی و تولیدی بخش کشاورزی با اعتبار بالغ بر ۱۰۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و اشتغالزایی مستقیم برای ۵۵ نفر و غیر مستقیم برای ۱۲۸ نفر، آغاز می شود.
وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که چالش آب یکی از عمده ترین مشکلات بخش کشاورزی و مهمترین نهاده جهت تولید محصولات کشاورزی است؛ توسعه سیستم های نوین آبیاری جزو اولویت های جهاد کشاورزی بوده و در همین راستا بیش از ۹ هزار هکتار از اراضی شهرستان میاندوآب به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده که با وجود محدودیت های ستاد احیاء دریاچه ارومیه و کاهش ۴۰ درصدی حق آبه بخش کشاورزی این شهرستان، موجب صرفه جویی بیش از ۴۰ میلیون مترمکعب، آب کشاورزی و افزایش عملکرد و پایداری تولیدات کشاورزی در منطقه شده است.
علی دیانتی افزود: بمنظور مدیریت مصرف آب کشاورزی، پروژه اجرای سیستم های نوین آبیاری در واحد عمرانی یک این شهرستان به مساحت ۴۱۷۰ هکتار با ۱۱ ایستگاه پمپاژ اصلی در حال اجرا می باشد که خطوط اصلی پروژه با لوله گذاری بیش از ۱۲۹ کیلومتر و ۶ ایستگاه پمپاژ با سطح پوشش ۲۴۴۰ هکتار در ۱۰ روستا با اعتبار بالغ بر ۳۱۳ میلیارد ریال اجرا شده است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: از سال زراعی ۹۷-۹۶ حدود ۴۸۰۰ حلقه نوار تی تیپ بصورت رایگان توسط جهاد کشاورزی به کشاورزان عزیز واگذار شده است. همچنین ۸۵٪ هزینه های اجرایی سیستم های نوین آبیاری از سوی دولت بصورت کمک بلاعوض پرداخت می شود.
وی با عنوان این مطلب که با اجرای هر هکتار آبیاری تحت فشار سالانه بطور میانگین ۴۵۰۰ مترمکعب در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی می شود؛ تصریح کرد: جهت اجرای هر هکتار آبیاری موضعی(قطره ای): ۱۷۵ میلیون ریال، بارانی: ۱۰۵ میلیون ریال، کم فشار: ۷۰ میلیون ریال، روشهای سنتر و لینر: ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض دولتی پرداخت می شود.
علی دیانتی افزود: کشاورزان عزیز، جهت بهره مندی از این تسهیلات می توانند با در دست داشتن مدارک خویش از جمله پروانه بهره برداری چاه و سند مالکیت(ششدانگ، سند مشاع و قولنامه) به مراکز جهاد کشاورزی این مدیریت مراجعه نمایند.