در جلسه ای با حضور مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان آذربایجان غربی برنامه های پیش بینی شده برای گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در شهرستان میاندوآب بررسی و تبیین شد

فرماندار میاندوآب: میاندوآب دژ مستحکم دفاع از حریم امامت و ولایت است، در طول تاریخ محور مقاومت بوده و باب شهادت در این شهرستان هنوز بسته نشده است. نباید حافظه تاریخی دفاع مقدس در شهرستان میاندوآب مخدوش شود.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب؛ سرپرست فرمانداری میاندوآب در این جلسه از شهرستان میاندوآب بعنوان دژ مستحکم دفاع از حریم امامت و ولایت یاد کرد و افزود: حافظه تاریخی دفاع مقدس شهرستان میاندوآب نباید مخدوش شود، زمانی برای تردد بین ارومیه و میاندوآب باید از آذربایجان شرقی عبور می کردیم، مقاومت 48 ساعته پل میرزا رسول و اینکه چه کسانی با چه اعتقادی جان خود را فدا کردند تا امروز در امنیت کامل به جای جای ایران اسلامی سفر کنیم نباید به دست فراموشی سپرده شود.

باب شهادت در میاندوآب بسته نشده است، میاندوآب نه تنها در جنگ تحمیلی بلکه در عصر حاضر نیز شهدای مدافع حرم، شهدای مرزبان و شهدای مبارزه با قاچاق تقدیم نظام و انقلاب نموده است.

میاندوآب دیار باکری هاست، سرداران شهیدی که نه تنها در کشور بلکه در تمام دنیا مطرح بوده و افتخار کشور هستند، شهید باکری در میاندوآب مغفول مانده است چه زیباست که مراسم گرامیداشت شهید آقا مهدی باکری اسفندماه در خود شهرستان برگزار شود.

شیرازه محبت با تاکید بر زنده نگه داشتن یاد و خاطره تمامی شهدای ایران اسلامی گفت: 8 سال جنگ تحمیلی بنا به شرایط جنگ از سوی امام راحل دفاع مقدس نام گرفت چراکه جنگ ما جنگ نظامی و اعتقادی بود، اگر صرفا جنگ نظامی بود امروز اینچنین گرامی داشته نمی شد، شاید امروز شاهد خلاء در حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس باشیم ولی این خلاء ناشی از کم کاری ما در ایجاد ارتباط بین نسل جدید و نسل انقلاب است، شکاف موجود بین نسلها و عدم آشنایی نسل جدید با نسل انقلاب و آرمانهای نظام باعث شده تا در فضای مجازی پای صحبت عده ای معلوم الحال و معاند نظام بنشینند که میخواهند ایدئولوژی و داشته های نظام را زیر سوال ببرند که نشان از بصدا درآمدن زنگ خطر و اعلام هشدار برای ماست.

 

تمثال شهدا در میادین اصلی شهر نصب شود

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج میاندوآب نیز در این جلسه با بیان اینکه ما در سایه سار خون شهدا و رشادت های رزمندگان و ایثارگران به عنوان سرباز ولایت به مردم خدمت می کنیم، گفت: قدم های خوبی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در شهرستان برداشته شده ولی کافی نیست و باید تلاش بیشتری انجام گیرد.

سرهنگ پاسدار نورالدین پالهنگ با تاکید بر اینکه تمامی ادارات باید در موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت احساس مسئولیت کنند، افزود: باید ادارات نسبت به این موضوع و سرکشی از خانواده شهدا و رسیدگی به مشکلات آنان اهتمام بیشتری بورزند.

وی با بیان اینکه قرار بود تصویر ۸۵۰ شهید شهرستان در ورودی های شهر نصب شود، اظهار کرد: این کار توسط شهرداری و شورای شهر شروع شد ولی مدتی است متوقف شده و که متولیان باید به آن رسیدگی کرده تا این اقدام سریعا به نتیجه برسد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج میاندوآب با تاکید بر ساماندهی و رسیدگی به مزار شهدا در شهرها و روستاهای شهرستان، تصریح کرد: شهدا مایه عزت و افتخار ما هستند و مزار این عزیزان باید مورد توجه قرار گیرد.

پالهنگ با بیان اینکه در مراسمات شهرستان وصیت نامه و زندگی نامه شهدا چاپ و در بین جوانان و افراد حاضر توزیع شود، اظهار کرد: پیشنهاد می کنیم تا در میادین اصلی شهر، تمثال شهدای شاخص نصب شود.

وی با تاکید بر اینکه همه ما وظیفه داریم در راستای زنده نگهداشتن نام و یاد شهدا تلاش کنیم تا مانع از فراموشی آنها شویم، افزود: نباید با کم کاری خود سبب فراموشی شهدا شویم.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج میاندوآب در ادامه با بیان اینکه این شهرستان زادگاه افتخار آذربایجان و ایران، شهید مهدی باکری است، تصریح کرد: متاسفانه نتوانسته ایم شهید باکری را بشناسانیم که لازم است در این راستا گام های اساسی تر برداشته شود.

پالهنگ با اشاره به لزوم تدوین کتاب، سررسید و دایره المعارف شهدای میاندوآب و نقش این شهرستان در دوران دفاع مقدس، اظهار کرد: باید خاطرات شهدا و ایثارگری های رزمندگان اسلام، مکتوب شده و ضمن تبیین نقش میاندوآب در دوران دفاع مقدس، به نسل حاضر و نسل های آینده انتقال یابد.

 

لزوم شکل گیری نهضت روایتگری برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس/ آذربایجان غربی پایتخت دفاع مقدس است

سرهنگ پاسدار جلیل وحیدی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس آذربایجان غربی نیز در ادامه جلسه با تاکید بر اینکه هشت سال دفاع مقدس باید برای نسل حاضر تبیین شود گفت: نوجوانان و نسل آینده را باید با فرهنگ دفاع مقدس آشنا سازیم.

وی تصریح کرد: دفاع مقدس، برگرفته از آموزه های دینی و قرآنی ما است و گنجینه عظیمی است که باید استخراج شود و مردم از آن استفاده کنند.

وحیدی با تاکید بر اینکه باید مانع از تحریف و فراموشی دفاع مقدس شد، اظهار کرد: پیشکسوتان و خانواده های شهدا، ذخیره و گنج دفاع مقدس هستند و نباید فراموش شوند.

وی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس علی رغم همه مشکلات و با دستان خالی در مقابل دشمن تا بن دندان مسلح ایستادیم، افزود: امروز اما موشک های دوربرد ما دشمن را ناکام ساخته است که این اقتدار به برکت دفاع مقدس است.

وی با تاکید بر اینکه باید نهضت روایتگری در دانشگاهها و مدارس راه اندازی شود، افزود: باید تاریخ شفاهی دفاع مقدس و نقش دستگاهها و نهادهای مختلف گردآوری و برای جوانان و نسل حاضر بیان شود.

وحیدی گفت: متاسفانه از تاریخ دفاع مقدس غفلت کرده ایم و جوانان با تاریخ دفاع مقدس آشنا نیستند که نباید اینگونه باشد و همه به وظیفه خود در قبال دفاع مقدس عمل کنند.

وی به نقش راهیان نور در دفاع مقدس اشاره و اظهار کرد: عده‌ای از جوانان با دیدن سرزمین های نور و مناطق عملیاتی متحول می شوند که خود این از آثار و فناوری های دفاع مقدس است.

وحیدی با بیان اینکه ما در دوران دفاع مقدس یک وجب از خاک خود را به دشمن ندادیم، در حالی که قبل از انقلاب اسلامی، بخش های زیادی از خاک خود را در قالب معاهده ها و‌‌‌…. از ایران جدا کرده بودند، تصریح کرد: این موضوع باید برای جوانان و نسل حاضر که در فضای مجازی مورد هجوم دشمن هستند، تبیین شود.

وی افزود: ما در این دنیایی که قانون جنگل در آن حاکم است در مقابل ابرقدرت ها ایستادیم و شاخ آنها را شکستیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس در ادامه با تاکید بر اینکه همه باید در چهلمین سال گرامیداشت دفاع مقدس پای کار بیایند، تصریح کرد: دفاع مقدس، آبرو، حیثیت و اقتدار ما و منشا بالندگی ما است.

وحیدی با تاکید بر اینکه آثار دفاع مقدس مانند آثار ملی و حتی فراتر از آن ارزشمند است، افزود: نباید از آثار دفاع مقدس غفلت کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه آذربایجان غربی سرزمین مجاهدت های خاموش بوده و به تعبیری پایتخت دفاع مقدس است، تصریح کرد: در این استان باب شهادت هنوز باز است و هنوز هم شهید تقدیم انقلاب می کنیم.

وحیدی با اشاره به اینکه نقش میاندوآب باید در دوران دفاع مقدس تبیین شود، اظهار کرد: میاندوآب زادگاه شهید باکری، تبلور غیرت آذربایجان است.

وی با بیان اینکه متاسفانه شهید باکری در زادگاهش مغفول مانده است، تصریح کرد: باید برای از غربت درآوردن شهید باکری تلاش کرد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه مزار شهدای گمنام و یادمان شهدا می تواند به مرکز ثقل فرهنگی تبدیل شود، گفت: سمن ها و تشکل های مردم نهاد نیز باید در موضوع دفاع مقدس فعال شوند.