به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب؛ در ابتدای جلسه فرماندار میاندوآب ضمن عرض خیر مقدم و تقدیر از خدمات ارزشمند دکتر شهریاری استاندار آذربایجان غربی، گزارش کاملی از عملکرد و وضعیت فعلی و زیرساخت های مورد نیاز در شهرستان ارائه نمود.
مهدی قهرمانی در نخستین جلسه شورای اداری میاندوآب در سال 98 که به ریاست استاندار آذربایجان غربی برگزار شد، گفت: سه واحد راکد تولیدی در شهرک صنعتی توسط سه نفر از سرمایه گذاران میاندوآبی خریداری شده اند و با شناختی که از این افراد داریم اطمینان داریم در کمترین زمان دوباره چرخ این واحدها بکار خواهد افتاد.
قهرمانی گفت: جاده میاندوآب-فسندوز در سال گذشته 3 میلیارد تومان اعتبار داشته است که فقط 070میلیون تخصیص یافته است که فقط مطالبات پیمانکار است و به دلیل عدم عمل به تعهدات باید پیمانکار خلع ید می شد که نشده است،این کم کاری های اداره راه و شهرسازی مربوط به زمان مدیرکل فعلی نیست و این روند از قبل هم ادامه داشته است.
فرماندار میاندوآب افزود: اداره کل راه و شهرسازی 4 سال پیش با پول پروژه دیگری جاده چهاربرج-قیپچاق را بدون داشتن ردیف اعتباری تخریب کرده اند و بدون انجام کار رها کرده اند و بنده از زمانی که آمده ام بدون اعتبار و با کمک خیرین و اداره راهداری و حمل ونقل جاده ای مصالح کوهی ریخته شده و تسطیح گردیده و برای احداث مبلغ 8 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات سال گذشته پیش بینی شده است.
وی مشکل دیگر شهر را عدم وجود فاضلاب در ساحل راست زرینه رود عنوان کرد و گفت :علاوه بر منطقه ی مسکونی ساحل راست زرینه رود که از نبود فاضلاب شهری رنج می برند، مساکن مهری احداث شده است و فاضلاب این خانه ها به جوب ها رها شده است و این مشکل بزرگی برای شهر محسوب می شد که با کمک آقای حضرتی ، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و تخصیص اعتبار کمی از بار این مشکلات کمتر شد ولی همچنان فاضلاب یکی از معضلات اصلی میاندوآب است.
حجت الاسلام والمسلمین حمید حسن زاده امام جمعه شهرستان میاندوآب نیز در این جلسه با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال رونق تولید، گفت: باید در سال رونق تولید به امر تولید و اشتغال بهای بیشتری بدهیم.
حسن زاده با بیان اینکه رونق تولید تاثیرات بسزایی بر امر اشتغال دارد، تصریح کرد: رونق تولید زمینه آبادانی بیشتر و بهبود وضعیت معیشت مردم را فراهم می کند.
امام جمعه میاندوآب بر لزوم توجه به معنویت نیز اشاره و اظهار کرد: در کنار کارهای عمرانی باید به معنویت نیز توجه کرد و در راستای تقویت فرهنگ دینی و اسلامی تلاش کرد.
وی با تقدیر از تلاش های انجام گرفته در مدیریت بحران سیل در کشور، اظهار کرد: ولی عده ای این تلاش ها را ندیدند و در کنار بخاری نشسته و با گوشی خارجی علیه مسئولان نوشتند در حالی که همه مسئولان دولتی، نظامی و انتظامی تلاش می کردند.
وی گفت: از زمانی که مهندس قهرمانی بعنوان فرماندار درشهرستان میاندوآب حضور یافته، اتحاد و حضور مسئولان در مناسبت ها بیشتر شده است، قهرمانی با توجه به میاندوآبی بودن باید دو چندان تلاش کند.
حسن زاده هم چنین با بیان اینکه خواستار توجه بیشتر مسئولان استانی به میاندوآب هستیم، تصریح کرد: در میاندوآب نیروهای پرتوانی وجود دارد و امیدواریم مسئولان توجه ویژه به این شهر داشته باشند.
دکتر محبی نیا نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس دیگر سخنران این جلسه بود.
جهانبخش محبی نیا در جلسه شورای اداری میاندوآب با اشاره به اینکه 170 واحد تولیدی در شهرک صنعتی شهید باکری میاندوآب وجود دارد که فقط 69 واحد آن فعال است،گفت: واحدهای تولیدی نیمه جان نیازمند عنایت مسئولین استانی و پرداخت تسهیلات کم بهره هستند تا شاید بتوانیم این واحدها را هم از حالت رکود نجات دهیم.
محبی نیا به افتتاح پتروشیمی میاندوآب در تیرماه سالجاری هم اشاره کرد و گفت: با افتتاح پتروشیمی نیاز به احداث صنایع پایین دست پتروشیمی بیشتر احساس خواهد شد و این صنایع به مراتب موثرتر از خود پتروشیمی در توسعه میاندوآب نقش آفرینی خواهد کرد و با دستور وزیر شرکت ایمیدرو عهده دار سرمایه گذاری 49 درصدی این پروژه خواهد بود و از استاندار می خواهیم برای 51 درصد دیگر هم یک پیمانکار قَدر برای این پروژه معرفی نمایند تا شهرک صنایع پایین دستی پتروشیمی هم در دستور ساخت قرار گیرد.
محبی نیا ادامه داد: جاده میاندوآب-میانه معروف به جاده سرچم هم بیش از 26 سال است در حال احداث است و هنوز 15 کیلومتر از این جاده تکمیل نشده است و منتظر تخصیص اعتبار است تا انتظار مردم برای بازگشایی این مسیر به پایان برسد.
وی گفت: جاده میاندوآب-تپه رش هم تبدیل به قتلگاه مردم منطقه شده است و با وجود اینکه 4 سال است پیمانکار کار را رها کرده ، اقدامات لازم برای تکمیل این جاده انجام نشده است و جاده دسترسی به ایستگاه راه آهن و دانشگاه شهید باکری هم داد مردم را درآورده و لازم است اقدام فوری انجام گیرد.
نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی رودخانه تاتائو(سیمینه رود) را بزرگترین تهدید آذربایجان غربی خواند و گفت: این رودخانه وحشی است و در همین سیلاب اخیر 4 هزار هکتار از اراضی کشاورزی میاندوآب در اثر طغیان تاتائو زیر آب رفته است و بیش از 320 میلیارد ریال به این اراضی خسارت وارد شده است لذا ایجاد سد بر روی این رودخانه دست کم برای کنترل سیلاب ضروری است.
محبی نیا احداث شهرک یا پارک نهال را دیگر خواسته مردم از استاندار اعلام کرد و گفت: این پارک نهال می تواند در زمینی به مساحت 500 هکتار احداث و تمام نهال ها طبقه بندی و غرفه بندی شود، ایستگاه کشاورزی میاندوآب یک مزرعه بزرگ دارد که می تواند برای این کار بسیار مناسب باشد و با احداث این مرکز نهال برای هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد
پس از ابراز نظرات و پیشنهادات حاضرین، دکتر شهریاری مقام عالی استان با جمع بندی مطالب ذکر شده، به ارائه راهکار و رهنمودهای لازم پرداخت.
استاندار آذربایجان غربی در جلسه شورای اداری شهرستان میاندوآب با اشاره به اینکه در سفر سال گذشته هیات دولت به آذربایجان غربی در مجموع ۲۳ هزار میلیارد ریال اعتبار در قالب مصوبه های سفر برای توسعه و عمران به این استان اختصاص یافته است گفت: با برداشتن موانع تولید و احداث زیرساخت توسعه می توان برای رونق تولید گام برداشت و به اهداف خود دست پیدا کرد
محمدمهدی شهریاری افزود: ردیف اعتباری احداث جاده میاندوآب به سرچم و میاندوآب به تکاب و شاهین دژ نیز از مصوبه های این سفر به شمار می رود که در سال جاری هزینه می شود.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال رونق تولید، افزود: امسال باید در راستای رونق تولید تلاش کنیم و همه در این راستا وظیفه داریم.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه فشارهای اقتصادی از طرف دشمنان وارد می شود، اظهار کرد: با توجه به نوسانات ارزی، صادرات توجیه اقتصادی دارد و باید مورد حمایت قرار گیرد.
شهریاری با بیان اینکه باید رونق تولید در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: اگر به رونق تولید توجه نشود، اشتغال و واحدهای تولید دچار مشکل می شود.
استاندار آذربایجانغربی با تاکید بر اتخاذ تدابیر ویژه برای رونق تولید، اظهار کرد: با برداشتن موانع تولید و احداث زیرساخت توسعه می توان برای رونق تولید گام برداشت و به اهداف خود دست پیدا کرد.
استاندار آذربایجان غربی گفت: در سفر رئیس جمهور 120 میلیارد هم برای ساخت جاده میاندوآب -شاهیندژ مصوب شده است و تخصیص این اعتبارات می تواند در ساماندهی راههای ارتباطی این شهرستان نقش مهمی داشته باشد.
محمد مهدی شهریاری ادامه داد: امسال سال رونق تولید است و همه می دانیم چه فشارهای اقتصادی از طرف دشمنان به کشور وارد می شود و نقل و انتقال پول ها و توسعه صادرات و واردات هم مختل شده است، کار ویژه و همت جهادی می خواهد تا رونق تولید اتفاق بیافتد و مقام معظم رهبری با آگاهی خاصی این نامگذاری رو انجام دادند تا تلاش های مسئولان چند برابر شود.
شهریاری ادامه داد: برای ساحل سازی زرینه رود، 150 میلیارد ریال اعتبار نیاز است که 100 میلیارد ریال آن از محل اعتبارات کشوری تامین خواهد شد و با پیگیری های محبی نیا نماینده مجلس ردیف ملی گرفته است و ما هم 50 میلیارد ریال از اعتبارات استانی هزینه می کنیم تا کار ساماندهی ساحل زرینه رود هر چه سریعتر انجام گیرد.
وی ادامه داد: در سال 98 برای 5 روستا با بیشترین جمعیت که سالن ورزشی ندارند به ترتیب اولویت سالن می سازیم و روستاها هم بر حسب جمعیت و به تشخیص فرماندار انتخاب خواهد شد.
شورای اداری شهرستان میاندوآب با اظهار نظر و بیان پیشنهادات و انتقادات حاضرین در رابطه با برنامه های دهه فجر با صلوات بر محمد و آل محمد (ص) خاتمه یافت.