به گزارش روابط عمومی فرمانداری میاندوآب، مهران کفاش معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با خبرنگاران در جریان بازدید از روند احداث جاده میاندوآب- میانه اظهار کرد: این پروژه هم اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد وامیدواریم تا پایان امسال قابل تردد شود.
مهران کفاش امروز به همراه فرماندارو نماینده مردم شهرستان میاندوآب در مجلس شورای اسلامی از پروژه در حال احداث جاده میاندوآب-میانه بازدید کرد و در واکنش به طولانی شدن ساخت این جاده گفت: جاده ای که ساختش بیش از 25 سال طول کشیده است به جای اینکه زیر ترافیک باشد، متاسفانه حالت فرسایشی به خود گرفته و زمان بر شده است.
وی افزود: تا زمانیکه چنین پروژه ای با 90 درصد پیشرفت فیزیکی پایان نیافته است آغاز پروژه های دیگر قابل توجیه نیست، از طرفی افتتاح این پروژه با کاهش مسیر بین استانهای غربی و مرکزی و صرفه جویی در زمان و هزینه، خدمت خوبی به مردم آذربایجان غربی و شرقی است و به خاطر حساسیت موضوع، اتمام آن را به جد دنبال می کنیم.
مهران کفاش با تقدیر از بردباری و نجابتی که مردم و مسئولان شهرستان میاندوآب در طول 26 سال از آغاز احداث این جاده و سیاست وزیر برای اتمام پروژه های درحال ساخت، ادامه داد: مدیریت مسئولین ما هم سنتی شده است و راحت می گویند بودجه نیست و کاری هم برای تامین اعتبار انجام نمی دهند و در حالی که می شود با راههای جدیدی مثل تهاتر و اوراق بسیاری از کارها را پیش برد.
جهانبخش محبی نیا نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی هم گفت: در قبال این پروژه دولت و مجلس و پیمانکار مسئول هستند، عدم پرداخت حق و حقوق کارگران توسط پیمانکار علی رغم توانایی مالی شرکت تکنو و سستی پیمانکار در انجام عملیات راهسازی باعث شده تا این پروژه پیشرفت ملموسی نداشته باشد.
بازدید از ساختمان راه آهن میاندوآب و پروژه کنار گذر شمالی میاندوآب از دیگر برنامه های امروز معاون وزیر راه و شهرسازی در میاندوآب بود .
معاون وزیر راه و و شهرسازی با ابراز تاسف از وضعیت نامطلوب ایستگاه راه آهن میاندوآب گفت: تمام توان خود را بکار می گیریم تا در کمترین زمان ممکن نسبت به بازسازی و احیای این ایستگاه اقدام شود، وضعیت فعلی ایستگاه و اینکه زیر نظر استانهای آذربایجان شرقی و یا زنجان باشد به هیچ عنوان قابل قبول و توجیه پذیر نیست.
در این بازدید، مشاور این پروژه گفت: این طرح به طول 180 کیلومتر در پنج قطعه در حال ساخت است که قطعات یک و پنج آن به اتمام رسیده و قطعه یک تحویل موقت بوده و قطعه پنج نیز که در محدوده آذربایجان شرقی واقع است به طور قطعی تحویل داده شده و در حال استفاده است.
آیدین عبدالهی افزود: همچنین قطعات 2، سه و چهار این طرح در سال 1383 در قالب یک پروژه به پیمانکار دیگری واگذار شده بود و پس از 57 درصد پیشرفت کل، پیمانکار فوق مشمول ماده 48 شده و خلع ید می شود.
وی بیان کرد: در سال 1391 که پیمانکار فعلی (شرکت تکنیک) پروژه را تحویل گرفته است، 40 درصد قرارداد را تاکنون اجرا کرده است و در مجموع با احتساب فعالیت پیمانکار قبلی این پروژه در حال حاضر 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه شرکت فعلی مجری طرح عملیات اجرایی از کیلومتر 36 تا 144 را بر عهده دارد، گفت: پیمانکار این پروژه از کیلومتر 36 تا 50 این محور یک لایه آسفالت بندر یک انجام داده و کیلومتر 50 تا 57 نیز امسال به اتمام می رسد.
وی بیان کرد: مشکل اصلی این پروژه از کیلومتر 57 تا 67 به طول 10 کیلومتر است که تاکنون هیچ گونه عملیاتی در آن انجام نگرفته است و از کیلومتر 67 تا 76 نیز فقط ابنیه های آن ساخته شده و در کیلومتر 76 تا 80 هم فقط عملیات روسازی آن مانده است.
وی با اشاره به اینکه تا کیلومتر 85 نیز آماده آسفالت ریزی است، گفت: از کیلومتر 85 تا 144 نیز 2 لایه آسفالت ریزی انجام گرفته است.
«عبدالهی» با بیان اینکه در این طرح 35 کیلومتر (50 تا 85) عملیات خاکی وجود دارد، اظهار داشت: از این میزان فقط 9 کیلومتر دست نخورده است که به علت مشکلات مالی همچنان پیمانکار کاری انجام نداده است.
پیمانکار طرح نیز اظهار داشت: در سال گذشته تنها 20 میلیارد ریال اعتبار در قالب اوراق به ما داده شده و اکنون هم که عنوان می شود اعتبار تخصیص داده می شود، زمان دقیق تخصیص آن را نیز اعلام کنند.
علیرضا کامزا افزود: تنها 3.5 کیلومتر این پروژه مشکل است و اجرای عملیات در آن به علت سخت بودن مصالح، به مواد منفجره نیاز دارد و اگر اعتبار تزریق شود، آن را نیز اجرا می کنیم.
وی گفت: سال گذشته برای این پروژه 90 میلیارد ریال اختصاص داده شده بود و فقط 20 میلیارد ریال آن تخصیص یافت.
شایان ذکر است فاصله زیاد ایستگاه راه آهن میاندوآب از مرکز شهر، نبود نیرو و مدیریت کارآمد و بین راهی بودن ایستگاه میاندوآب موجبات نارضایتی مسافران این ایستگاه را فراهم ساخته است، عملیات عمرانی جاده میاندوآب - میانه نیز با هدف دسترسی ساکنان جنوب آذربایجان غربی به اتوبان پیامبر اعظم (ص) و کاهش 150 کیلومتری مسیر تا پایتخت، 25 سال قبل آغاز شده اما همچنان به اتمام نرسیده است.
عملیات اجرایی ساخت این طرح به طول 188 کیلومتر با اعتبارات ملی آغاز شده که 30 کیلومتر آن در آذربایجان غربی (میاندوآب) و بقیه در مسیر آذربایجان شرقی واقع است.
این طرح مسافت میاندوآب تا پایتخت را 150 کیلومتر، هزینه های ناشی از استهلاک خودرو، سوخت و خطرات احتمالی جاده ای را در مسیر منتهی به پایتخت کاهش می دهد.
تردد بیشتر روستاییان بخش باروق میاندوآب نیز که راه دسترسی مناسب ندارند و بعد مسافت آنان تا مرکز شهرستان زیاد است با بهره برداری از این طرح تسهیل می شود.