سیمای کلی شهرستان میاندوآب
موقعیت:
میاندواب چهارمین جلگه بزرگ کشور است که از شرق و غرب به کوه های منطقه و از شمال به دریاچه ارومیه محدود می شود.
در این شهرستان منطقه باروق کوهستانی و منطقه مرحمت آباد در انتهای دشت و در جوار دریاچه قرار گرفته است. میاندوآب در میان شهرهای استان آذربایجان غربی از موقعیت خاص و ممتازی برخوردار است زیرا جلگه میاندوآب از آبرفتهای دو رود بزرگ و پر برکت (زرینه رود و سیمینه رود ) بوجود آمده و خاک این سرزمین از مرغوبیت عالی برخوردار می باشد که در سراسر کشور کم نظیر است.
جمعیت این شهرستان 237 هزار و 494 نفر و وسعت آن 2174 کیلومتر مربع می باشد که بیش از 85 هزار هکتار از اراضی آن قابل کشاورزی است و در حوزه کشاورزی و دامپروری یکی از مناطق مهم استان و کشور محسوب می گردد.
تقسیمات:
شهرستان میاندوآب از 2 شهر و 2 بخش تشکیل شده است.
بخش مرکزی
بخش مرکزی شامل 5 دهستانمی باشد که مجموعا 84 روستا را در بر می گیردکه از این تعداد 24 روستا دارای دهیاری تمام وقت، 54 روستا دارای دهیاری پاره وقت و 6 روستا نیز فاقد دهیاری می باشند.
بخش بکتاش
بخش بکتاش تازه تاسیس بوده و در هفته دولت سال 99 با معرفی بخشدار افتتاح گردید، این بخش دارای 2 دهستان و 25 روستا می باشد که 7 روستا دارای دهیاری تمام وقت و 18 روستا دارای دهیاری پاره وقت می باشند.
اقلیم:
این شهرستان در جنوب شرقی دریاچه ارومیه و ارتفاع 1300متری از سطح دریا واقع شده است که در ارتفاعات کوه جان آقا به 1450 متر می رسد.
بر اساس سیستم طبقه بندی اقلیمی، شهر میاندوآب جزو مناطق سرد کشور می باشد. فصل سرد طولانی، تابستان معتدل و کوتاه و ریزش جوی بالاتر از میانگین کل کشور از جمله مهمترین ویژگی های این شهرستان محسوب می شود.